Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Εισαγωγή GeoGebra Εφαρμογών σε Blogspot

Όπως θα έχετε δει πολλές από τις αναρτήσεις μου περιέχουν εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί σε Geogebra. Εδώ θα βρείτε όλες αυτές τις αναρτήσεις. Σε αυτήν την ανάρτηση θα δούμε πως μπορούμε να εισάγουμε τέτοιες εφαρμογές σε Blogspot. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Ας δούμε την μέθοδο που χρησιμοποιώ εγω.




  • Δημιουργήστε από το πρόγραμμα GeoGebra το αρχείο που θέλετε να ανεβάσετε. Αποθηκεύστε το αρχείο στις μορφές .ggb και .html (για να αποθηκεύσετε το αρχείο σε μορφή .html πηγαίνετε στο file-export-dynamic worksheet as webpage).
  • Στην σελίδα http://www.geogebra.org μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό δωρεάν. Θα δημιουργηθεί ένας φάκελος με το username που έχετε δηλώσει. Εάν μπείτε σε αυτόν τον φάκελο θα δείτε στο κάτω μέρος της σελίδας ένα πλάισιο με την ονομασία Upload File, από εκεί μπορείτε να ανεβάζετε τις εφαρμογές σας.
  • Ανεβάστε την εφαρμογή και στις δύο μορφές (.ggb και .html). Μέσα στο φακελό σας θα εμφανίζονται τα αρχεία που ανεβάσατε. Πατώντας στο αρχείο με την κατάληξη .html ανοίγει μία νέα καρτέλα στον explorer σας στην οποία θα μπορείτε να επεξεργαστείτε την εφαρμογή που ανεβάσατε. Δείτε ένα παράδειγμα. Αν δεν θέλετε να επιβαρύνετε την σελίδα σας με εφαρμογές μια πολύ καλή λύση είναι να βάλετε στην ανάρτησή σας το αντίστοιχο link έτσι ώστε ο αναγνώστης να μεταβαίνει στην σελίδα με την εφαρμογή σας.
  • Εαν θέλετε η εφαρμογή σας να φαίνεται μέσα στην ανάρτηση τότε θα πρέπει να παιδευτείτε λίγο περισσότερο !!!
  • Ανοίξτε την σελίδα με την εφαρμογή και πατήστε δεξί κλικ - view page source. Θα εμφανιστέι σε μία νέα καρτέλα ο κώδικας της σελίδας. Ψάξτε τα σημεία <applet και </applet>. Κάντε αντιγραφή αυτό το κομμάτι του κώδικα, ξεκινώντας από το <applet και καταλήγοντας στο </applet>. Επικολήστε αυτόν τον κώδικα στην ανάρτησή σας, στο σημείο που θέλετε να εμφανίζετε η εφαρμογή (Προσοχή, η επικόληση θα γίνει στην καρτέλα HTML και όχι στην καρτέλα Σύνθεση).
  • Η εφαρμογή θα πρέπει τώρα να φαίνεται στην ανάρτησή σας.
Παράδειγμα. Με τον κώδικα:



εμφανίζεται η παρακάτω εφαρμογή.


This is a Java Applet created using GeoGebra from www.geogebra.org - it looks like you don't have Java installed, please go to www.java.com




1 σχόλια:

Μάκης Χατζόπουλος είπε...

Συγχαρητήρια, σπουδαίο άρθρο και χρήσιμο, σύντομα θα το δεις και στο blog μου!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates